11-01-2008

met maggie's raad kom je tot de daad



















Van Start to Run naar volwaardige jogger.








Half maart liepen we de nieuwe Start To Run-reeks in. Alhoewel, ‘inlopen’ is een groot woord : de eerste training was 2 x 1’ lopen, 2 x 2’ lopen en 1 x 3’ lopen met telkens 2’ stappen tussenin. Lijkt niks, maar voor een lichaam dat jaren niets of zelfs nog nooit aan sport gedaan heeft, is dit een grote inspanning. Van een rusthartslag van +/- 60 naar 140-150 (of meer) is een grote aanpassing.


Maar, wonder boven wonder, elke training lukt het om de minuten uit te lopen. Je collega naast jou horen blazen en zuchten kan heel motiverend zijn ! En natuurlijk heb je trainers om je te helpen doorbijten.


Dan kom je aan week 6 en 7 en moet je 15’ en 20’ non-stop lopen en dan ben je overtuigd : dit kan ik niet ! Maar… natuurlijk lukt het ! Na 10 weken liepen we zowaar 30 à 40’ zonder stoppen om de 5 km-test af te leggen.


In augustus gingen we verder op naar de 10 km. Ondertussen wisten we dat ons doel bereikbaar was met rustig opbouwen en het eigen tempo aanhouden. De vriendschappen ontstonden dankzij de ‘praattest’ die ons verplicht te blijven babbelen tijdens het lopen. Het wel en wee van de kinderjuf, de perikelen bij Colruyt, de weg naar Compostela, de historische woningen van Halle, Fortis, onze kookkunsten, studiekeuzes voor de kinderen, chiro/scouts,… We hebben eindeloze gespreksstof !


Na de 10 km waren we goed besmet door de loopmicrobe en is het een ware drug geworden.


Bij vriesweer is er veel zuurstof in de lucht en is het zalig om te lopen.


Regen ? Samen druipnat worden tot op je vel (letterlijk) : je voelt je weer een kind dat met plezier met 2 voeten in de plassen springt.


Hittegolf ? In ons prachtige Hallerbos lopen we beschut en niets smaakt beter dan een groot glas fris… water na zo’n inspanning !


Al die maanden konden we rekenen op de steun en begeleiding van onze coach Patrick. Als bekroning van de maandenlange inspanningen nam hij ons mee op 23/12 naar de 10 km Gaston Roelants in Brussel. Supporters die je aanmoedigen, dat hadden we nog niet meegemaakt ! En een medaille die hadden we ook nog niet ! Dit is beslist voor herhaling vatbaar. Misschien eens een 20 km volgend jaar ?



Vanaf de maand maart 2008 plant O.E.H. opnieuw start to run lessen voor beginners meer info volgt later.